Turizëm

Dentar

Turizëm

Dentar

BIODENT ofron Shërbim Aeroporti për të gjithë klientët e huaj që dëshirojnë të kryejnë shërbime dentare pranë klinikës tonë.

Disa turistë e vizitojnë Shqipërine jo vetëm për sherbimet dentare, por edhe për bukuritë natyrore të këtij vendi të mrekullueshëm. Turizmi dentar përfshin të gjitha aktivitetet që lidhen me udhetimin prej vendbanimit tuaj drejt Tiranes për më shumë se një natë. Klinika BIODENT ofron shërbimet e plota ndaj te gjithë turistëve, si atyre që udhetojnë drejt Tiranës posacërisht për shërbimet tona dentare, ashtu dhe atyre qe duan të përfitojnë shërbimet tona dentare bashkë me paketa turistike.

PIRAMIDA

Piramida e Tiranës (Albanian: Piramida) është një strukturë dhe ish-muze i vendosur në Tiranë, Shqipëri, Evropë. Më 14 tetor 1988, struktura u hap si Muzeu Enver Hoxha, fillimisht duke shërbyer si një muze për trashëgiminë e Enver Hoxhës, udhëheqësit të gjatë të Shqipërisë Komuniste, i cili kishte vdekur tre vjet më parë. Struktura ishte bashkë-dizenjuar nga vajza e Hoxhës, Pranvera Hoxha, arkitekt, dhe bashkëshorti i saj, Klement Kolaneci, së bashku me Pirro Vaso dhe Vladimir Bregu. Kur u ndërtua, Piramida u tha të ishte struktura më e shtrenjtë individuale e ndërtuar ndonjëherë në Shqipëri. Piramida e ndërpreu funksionin e saj si muze dhe për disa vite ishte   si qendër e konferencave dhe ekspozimit, si dhe u riemërua me emrin e saj aktual. Gjatë Luftës së Kosovës në 1999, muzeu i mëparshëm u përdor si bazë nga NATO dhe organizatat humanitare

XHAMIA ET'HEM BEJ

Në njërën anë të Sheshit Skënderbej, xhamia Et’hem Bey 1789-1823 u kursye shkatërrim gjatë fushatës ateiste të fund të viteve 1960 për shkak të statusit të saj si një monument kulturor. E vogël dhe elegante, është një nga ndërtesat më të vjetra të mbetura në qytet. Në kohën e hulumtimit, xhamia u mbyll për publikun për renovime të mëdha. Ndërtimi filloi në 1791 ose 1794 nga Molla Beu dhe përfundoi në 1819 ose 1821 nga djali i tij Haxhi Ethem Beu, stërnipi i Sulejman Pashës.
Në kohën kur u ndërtua ishte pjesë e ndërtesave komplekse që përbëjnë qendrën historike të Tiranës. Para xhamisë ishte Pazari i vjetër, në lindje Xhamia e Sulejman Pashës, e ndërtuar në vitin 1614 dhe shkatërruar gjatë Luftës së Dytë Botërore, dhe në veriperëndim të xhamisë Karapici.

SHESHI SKENDERBEG

Sheshi Skënderbej është vendi më i mirë për të kuptuar veprimet e përditshme të Tiranës. Derisa u rrëzua nga një turmë e zemëruar në vitin 1991, një statujë prej bronzi prej 10 metrash Enver Hoxha qëndronte këtu, duke parë një shesh kryesisht pa makina. Tani mbetet vetëm statuja e Skënderbeut, dhe ‘sheshi’ – dikur pika më e popullarizuar e takimit të Tiranës në dekadat, ku 99% e njerëzve u detyruan të shkonin në këmbë. Në 1917, austriakët ndërtuan një shesh publik ku Sheshi Skënderbej ndodhet sot. Pasi Tirana u bë kryeqyteti në vitin 1920 dhe popullsia u rrit, u planifikuan disa plane të qytetit. Gjatë kohës së monarkisë shqiptare nga viti 1928 deri më 1939, sheshi përbëhej nga një numër ndërtesash që do të shpërthyen gjatë periudhës komuniste.

PARKU I DAJTIT

Vetëm 25 km në lindje të Tiranës është Parku Kombëtar i Mt Dajtit. Është mali më i përshtatshëm në vend dhe shumë vendas shkojnë atje për të ikur nga qyteti dhe për të konsumuar një drekë tradicionale. Një teleferik, i ndërtuar nga austriakët, Dajti Express, zgjat 15 minuta për të bërë udhëtimin skenik (pothuajse) në krye (1611m). Zona që rrethon stacionin e sipërm të kabllove është paksa anti-klimatike. Ka disa aktivitete sportive të cilat mund ti kryeni sëbashku me familjen tuaj. Ana malore është e mbuluar me pyje të bukura, ahu të errët dhe me pisha dhe një numër gjurmësh ecin lart e poshtë malit. Shumë nga hostele në qytet mund të organizojnë një shëtitje të ditës ose biking deri këtu.

SHTEPIA E ENVER HOXHES

Kjo vilë e thjeshtë trekatëshe ishte shtëpia e diktatorit shqiptar Enver Hoxha për dekada dhe gruaja e tij vazhdoi të jetonte këtu vite më pas vdekjes së tij në vitin 1985. Ndërsa udhëheqësit komunistë shqiptarë në mënyrë të qartë jetonin një jetë shumë më të thjeshtë se shokët e tyre në Rumani. Shtëpia është e hapur për publikun sipas disa kushteve specifike.